Osallistuminen

Tarvitset kameran ja blogin, jolla voit julkaista kuvasi. Sen ei tarvitse olla erillinen valokuvablogi.

Näppäät annettua aihetta sivuavan valokuvan, julkaiset sen blogillasi ja jätät staattisen linkin Valokuvatorstai-blogiin.

Staattinen linkki (tai permalinkki, tai pysyvä linkki) tarkoittaa linkkiä suoraan oikeaan postaukseen. Sen avulla kävijät löytävät oikeaan paikkaan myös sen jälkeen, kun olet jo julkaissut blogillasi jotain uutta. Saat useimmissa blogeissa linkin näkymään osoiterivillä joko klikkaamalla postauksen otsikkoa tai päivämäärää sen alapuolella.

Käytössämme on tällä hetkellä automaattinen linkkausjärjestelmä Mr. Linky. Mene tämän viikon haasteen kohdalle. Haastetekstin alla on näkyvillä Mr. Linkyn laatikko. Kirjoita Mr. Linkyn kaksikenttäiseen laatikkoon tietosi seuraavalla tavalla:

1. Kirjoita blogisi nimi ylimmälle riville. Jos blogisi nimi on yli 25 merkkiä pitkä, lyhennä nimeä haluamallasi tavalla listausta varten. Mr. Linky ei hyväksy myöskään erikoismerkkejä (#,&,~,* jne.), tai blogin nimeä kokonaan isoilla kirjaimilla.


2. Kopioi osallistuvan postauksen tarkka osoite (staattinen linkki, pysyvä osoite; useimmissa blogeissa sen saa ilmestymään osoiteriville, kun klikkaa postauksen otsikkoa) alempaan laatikkoon. Tässä kohtaa tarvitaan tarkkuutta. Suositelemmekin että kopioit osoitteen hiirellä osoiteriviltä ja liität sen Linkyn laatikkoon.


3. Klikkaa "enteriä".

Huom: Firefoxin NoScriptin käyttäjät, sallikaa blenza.com.
Huom: Sinun ei tarvitse jättää Mr. Linkyn laatikon lisäksi merkintää Valokuvatorstain blogin kommentteihin. Kommentit ovat tarpeen silloin, kun Mr. Linky ei jostain syystä ole toiminnassa tai haluat muuten antaa palautetta.

Linkkisi ilmestyy hetken kuluttua mukaan osallistujien listalle. Valokuvatorstain moderaattorit käyvät listaa läpi säännöllisin väliajoin ja poistavat tarvittaessa asiattomuudet.

Jos kohtaat teknisiä ongelmia tai haluat kysyä jotain, voit  jättää viestin uusimman haasteen kommenttilaatikkoon tai ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen torstaiblogit@gmail.com.

Anna luovuutesi lentää - tutustu kuitenkin sääntöihimme ennen kuin tulet mukaan. Säännöt löytyvät ohjesivulta.

Mukavia kuvaushetkiä toivottaa Valokuvatorstain tiimi (Luke, Maria, Valpuri, Tuitu, Tuima).