Mistä Mr. Linkystä tässä puhutaan?

Mr. Linky on automaattinen linkitysjärjestelmä, joka toimii blogeissa. Mr. Linkyn laatikossa on kaksi kenttää, jotka täyttämällä Linky muodostaa automaattisesti nimen ja liittää nimeen linkin. Linky luetteloi laatikkoon jätetyt nimet numerojärjestykseen. Linkyn luettelosta muodostuu siis Valokuvatorstain kulloiseenkin haasteeseen osallistujien luettelo. Kun haasteaika on päättynyt, Valokuvatorstain moderoijat siirtävät Mr. Linkyn tekemän osallistujaluettelon yhdeksi haasteeksi Valokuvatorstain kaikkien haasteiden arkistoon.

-----------

Miksi Valokuvatorstaissa käytetään Mr. Linkyä, vaikka Mr. Linky ei aina toimi? Meillä on tällä hetkellä inspisblogien tiimissä sen verran rajallisesti aikaa ja henkilöitä käytössä, ettemme kykene päivittämään osallistujien linkkiluetteloa käsin. Toimintatapoja toki harkitaan tilanteen ja palautteen mukaan.

-----------

Etkö näe Mr. Linkyn laatikkoa tai osallistujaluetteloa sivulla? Voit jättää osallistuvan postauksen staattisen linkin valokuvatorstain kommenttilaatikkoon, uusin haaste -kirjoituksen alle. Valokuvatorstain moderoijat käyvät lisäämässä linkkisi myöhemmin Mr. Linkyyn.

Mr. Linkyn generoima osallistujaluettelo on tallessa Mr. Linkyn palvelimella, vaikka luettelo ei jatkuvasti kaikkina aikoina valokuvatorstain sivuilla näkyisi. Valokuvatorstain moderoijat palauttavat osallistujaluettelon mekaanisesti, jos Mr. Linky on toimimatta pitkään. Pitkittyneissä häiriöissä ota yhteyttä Valokuvatorstain ylläpitoon sähköpostitse (torstaiblogit@gmail.com) tai Valokuvatorstain kommenttilaatikon kautta.

----------

Onko Mr. Linkyn laatikossa jo valmiiksi edellisen osallistumisesi staattinen linkki? Saat laatikon tyhjäksi klikkaamalla laatikon kentässä hiirellä niin, että kursori alkaa vilkuttaa. Poista seuraavaksi vanhat merkit joko askelpalauttimella (näppäimistön nuoli taaksepäin -painike) tai delete-näppäimellä. Liitä uusi osoite Mr. Linkyn laatikkoon vasta, kun kenttä on täysin tyhjä aikaisemmista merkeistä.

----------

Eikö antamasi linkki näy Mr. Linkyn luettelossa? Muista painaa Mr. Linkyn laatikon enter-painiketta. Vasta enterin klikkaaminen lähettää Mr. Linkyn lomakkeen tiedot eteenpäin. Jos vieläkään et löydä omaa osallistumismerkintää luettelosta, kokeile selaimen päivitä-painiketta (eri selainvaihtoehdoissa tämä on hiukan erilainen... mozillassa yksi kaareutuva nuoli heti taakse-eteen -painikkeiden jälkeen, IE:ssa kaksi keskenään kieppuvaa nuolta selaimen osoiterivin jälkeen).

----------

Onko joku toinen samanniminen jo osallistunut haasteeseen? Mr. Linky ei "ymmärrä" sitä, että maailmassa on samannimisiä bloggaajia (esim. nimet sanna ja Sanna ovat sama Linkylle). Erota siis jotenkin itsesi linkkilistalle jo ilmoittautuneesta bloggarista (voit käyttää esim. numerointia tai blogisi nimen ja kirjoittajanimesi yhdistelmää). Jos yrität käyttää samaa nimeä kuin jo linkattu bloggaaja, ei osallistumisesi tule näkyviin listalla.

----------

Oletko jo jättänyt linkkisi Mr. Linkyyn, ja Mr. Linky näyttää nimesi jäljessä hymynaamaa? Hymynaama on linkki, josta klikkaamalla pääset Mr. Linkyn sivulle. Sivulla voit tarkistaa, mikä antamasi osoitteen täsmällinen muoto on. Sivulla voit poistaa Mr. Linkyyn antamasi linkin kohdassa If you have entered this link by mistake you may click here to delete it.

----------

Mr. Linky ja toistaiseksi selvittämättömät ilmiöt, osa yksi

Joissain tapauksissa Mr. Linkyyn osallistuvan blogilinkki aukeaa ja kirjoitus/kuvat näkyvät moitteettomasti, mutta sen lisäksi sivulla on Mr. Linkyn oma virheilmoitus. Erään yrityksen ja erehdyksen jälkeen emme toistaiseksi ole löytäneet ilmiölle ratkaisua.